Çünkü ilçemiz 1075 yılında kuruldu diyoruz. Türklerin ilk yurtlarındandır diyoruz. Türkistan Piri Hoca Ahmet Yesevi’nin öğrencilerinin Anadoluda ilk ve tek olarak kurduğu 7’ler Grubu yani Ak Saçlılar Grubunun olduğu kutsal topraklardır diyoruz.
Osmanlının tohumlarının atıldığı yerdir diyoruz. Ama olmuyor. Niye olmuyor bilemiyoruz? Belki bizler anlatamıyoruz. Yada bizlere akılmı veriyorsun diyorlar yine bilemiyoruz? Ama halk tabiriyle “akıl yaşta değil baştadır” sözünün anlamı nedir ki? Bizlere göre okumakla ilgilidir. Çünkü Kur’an da ilk emir oku değilmi?
Ama bilemiyoruz? Belki sıra sıra üniversiteler bitirmişlerdir. Yada evlerinde duvardan duvara içleri okudukları kitaplarla dolu kütüphaneleri vardır. Veya boyları posları kadar kitaplar okumuşlardır. Bilemiyoruz? Ama bildiğimiz bir şey varsa oda “aklın yolu her zaman birdir” Öylede değilmi?
İşte buyrun Karasu Belediyesi Parkomat uygulamasına başladı. Niye başladı ki? Çünkü ilçe merkezi koca bir otopark olmuş. Vatandaşlar yada araçlarıyla alışverişe gelenler ilçe merkezine gidemiyorlar. Esnaflarda vatandaşlarda bunalmış durumdadır. Ticaret de gün geçtikçe azalmaya başlamıştır.
İşte bizlerde aynı şeyi yıllardır söylüyoruz ve aylardır yazıyoruz ama yine olmuyor. Niye olmuyor bilemiyoruz? Bizlerde bu yüzden sizlere soruyoruz; Parkomat meselesi ilçemizin meselesi değilmidir? diyoruz ve ilgili kanunuda bilgilerinize sunuyoruz…
Saygılarımızla
Arş.Yaz.Mak.Yük.Müh.Kayhan Şafak
5393 sayılı Belediye Kanunu
Belediyenin yetkileri ve imtiyazları
Madde 15- Belediyenin yetkileri ve imtiyazları şunlardır:
p) Kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek.