-Sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerini arttırmaları, teknolojik gelişmeleri yakından izlemeleri ve rekabet güçlerini arttırmalarına yönelik uygulanan yurt içi fuar gidiş-dönüş uçak bileti giderlerinin büyük kısmının Oda tarafından karşılanması fırsatından faydalanır.
- Finansman ihtiyacının karşılanması için bankalar nezdinde referans hizmeti alır.
- Yurtdışı fuarlarda, Oda şemsiye standları altında firmalarını ve ürünlerini tanıtma fırsatı bulur.
- Yurtdışı iş gezilerine katılarak ticari işbirliği imkanlarının çeşitlendirilmesini sağlar.
- Üretim yapan üyeler, kapasite raporu aldığında, elektriği indirimli tarifeden kullanır.
- Kendisi ve personeli için yılda en az 100 farklı konuda kaliteli ve uygun fiyatlı eğitim alır. Seminer ve bilgilendirme toplantılarına ücretsiz katılır.
- Odanın hazırladığı ulusal ve uluslararası projeler kapsamında, yerli ve yabancı uzmanlardan eğitim ve destek alır.
- Yurtiçi ve yurtdışı işbirliği tekliflerinden, ihale duyurularından, ticaret heyetlerinden haberdar olur, ücretsiz olarak düzenlenen ikili görüşmelere katılır.
- Mevzuat değişiklikleri ve sektörel gelişmelerden en kısa zamanda haberdar olur, görüş ve önerilerini doğrudan iletebilir.
- Çeşitli toplantılarda devlet yetkilileri ve bürokratlarla bir araya gelerek problemlerini ve çözüm önerilerini birebir aktarma olanağı bulur.
- KOBİ statüsündeki üyeler, sektörel ve mesleki gelişimlerine yönelik rehberlik hizmeti alır. KOBİ destekleri ve teşvikleri (yatırım, ihracat) ile KOBİ’lere yönelik yeniliklere ilişkin bilgi ve danışmanlık hizmetinden faydalanır.
- Odanın düzenlediği veya destekçisi olduğu kültür ve sanat etkinliklerine katılır. Uluslararası sergileri yurtdışına gitmeye gerek duymadan görme fırsatını bulur.
- Oda bünyesinde yapılan araştırmalar neticesinde, ülke ekonomisi ve ilçe ticaretini takip eder.
- Kanunla belirlenmiş görevleri çerçevesinde verilen dış ticaret, iç ticaret, sanayi ve sicil kayıtlarına dayanan belgeleri kısa sürede alır.
Saygılarımızla
Arş.Yaz.Mak.Yük.Müh.Kayhan Şafak