O zamanlarda ilçemizde başka Sanayi Sitelerinin kurulmasıyla ilgili olarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Organize sanayi bölgesine bakan genel müdür İnci hanım ile görüşmüştüm. Kurulacak 2.OSB’nin ismi Sakarya olarak yazıyordu. Kendilerine kurulacak yer Hendek’te diye söyledim. İnci hanım da hemen ismini Hendek olarak değiştirmişti.
Daha sonra Ahmet Mercan’la görüştük. Onlarda bakan Ahmet Tanrıkulu ile görüşmemizi sağladılar. Hendek Esnaf Odası yardımcısı İsmail Sandıkçı ile birlikte sanayici ve ticaret insanlarımızla ilgili bir klasör hazırladık ve bakan Ahmet Tanrıkulu’ya teslim ettik. Doğruyol partisi ilce Başkanı İsa Cerav’ la da görüşmüştük. Onlarda görüşmeler yapmışlardı. Bizlere Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası bu konuya sıcak bakmıyor diye söylemişlerdi.
Ama bizler yine de hazırlıklarımızı yaptık. Ama hükümet seçim kararı alınca bu iş de öylece kalmış oldu.
İlçemizde Sanayi ve Ticaret Odası kurulabilmesi için Belediye Başkanı, Kaymakam ve Hendekli Sanayici yada Ticaret insanlarındın bir kişiyle birlikte toplamda 3 kişilik bir mütevelli heyeti kurulması gerekiyor.
İlçemizde Sanayi ve Ticaret Odası kurulması gereklidir. Çünkü Kooperatif Başkanlığı dönemimde bir çok iş insanları arıyordu. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorduk. Ancak alınacak kararlar Adapazarı’nda verildiği için çok olumlu sonuçlar alamıyorduk. Bu yüzden ilçemizde kurulması bir çok yönden hem mevcut hemde yeni iş ve ticaret insanlarının işlerini ilçemizde yerinde çözebilme anlamında bir çok faydalar sağlayacaktır.
Buda ilçemizdeki sanayi ve ticaret insanlarının artmasına ve çalışan istihdamına da çok büyük faydalar sağlayacaktır. Bunun yanında ilçemizin sosyal ve kültürel anlamda gelişebilmesi için önemli kaynaklar da sağlanmış olacaktır.
İlave olarak ilçemizde mobilyacılar, plastik doğramacılar, oto galericiler yada otomotiv yedek parça üretim yerleri veya daha bir çok yan sanayi işyerleri kurulması gerekmektedir. Bununla ilgili olarak o zamandaki belediye başkanı Sn.Ali İnci’ye bunları söylemiştik. Onlarda bizde düşünüyoruz diye söylemişlerdi. Ama öylece söylendiği gibi kaldı.
Bizlerde Haydi Hendek şimdi zamanı diyoruz ve “Geç bile kalındı. Bugüne kadar kurulması gerekiyordu” diyen ilçemizin hem saygın iş insanlarından hemde CHP Hendek İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Cengiz Varlıca'ya ilçemiz ve halkımız adına teşekkür ediyoruz ve ilgili yönetmeliği de bilgilerinize sunuyoruz.
Saygılarımızla
Arş.Yaz.Mak.Yük.Müh.Kayhan Şafak
Resmî Gazete Tarihi: 08.01.2005 Resmî Gazete Sayısı: 25694
ODA VE BORSA ŞUBELERİ İLE ODA TEMSİLCİLİKLERİNİN KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA
YÖNETMELİK
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, oda ve borsa hizmetlerinin daha iyi verilmesini teminen, şubelerin kuruluşu, işleyişi, görev ve yetkileri, bütçeleri, organlarının seçim usulleri, oda ve borsaların şubeye dönüşümü ile oda temsilciliklerinin kuruluşu, işleyişi, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2 — Bu Yönetmelik, oda ve borsalar ile bunlara bağlı şube ve temsilcilikleri kapsar.
Dayanak
Madde 3 — Bu Yönetmelik, 18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 7 nci, 8 inci, 31 inci ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.
İKİNCİ BÖLÜM
Şubenin Kuruluşu, Çalışma Alanı, Görevleri ve Şubeye Dönüşüm
Şubenin Kuruluşu
Madde 5 — İlçenin bulunduğu ilde kurulu oda nevinden olmak şartıyla, bir ilçede faaliyet gösteren tacir ve/veya sanayici sayısı bini aştığı takdirde ticaret ve sanayi odası şubesi veya ticaret odası şubesi, faaliyet gösteren sanayici sayısı ikiyüzelliyi aştığı takdirde sanayi odası şubesi, faaliyet gösteren deniz taciri sayısı yüzü aştığı takdirde deniz ticaret odası şubesi, ilgili oda yönetim kurulunun teklifi ve meclislerinin üye tamsayısının üçte ikisinin kararıyla kurulur.