Siyasetle ilgili yazılar yazmadığımız için meclis toplantılarına hiç katılmadık. Meclis toplantılarınıda sosyal medyadan çok izlemedik. Niye izlemedik ki? Çünkü hep imar işleri konuşuluyordu. O yüzden izlemiyorduk. Ancak bu ay ki toplantıyı başından sonuna kadar dikkatle izledik. Peki neden izledik ki? Çünkü söz verdiler. Kimler söz verdiler ki? Değerli iki muhalefet belediye meclis üyesiyle görüştük. Hatta bir belediye meclis üyesiyle ilgilide umutlandık diye haberde yapmıştık. Onlar söz vermişlerdi. Peki sonuç ne oldu ki?
Neyin kayıt altına alınması önemliydi?
Ne olacak ki? Halk tabiriyle sevincimizde umudumuzda kursağımızda kaldı diyoruz. Çünkü kültür ve sanat evi yapılsın diye meclis gündeminde konuşurmusunuz diye rica ettik. Konuşuruz diye söz verdiler. Ama konuşmadılar. Amacımız kayıtlara geçmesiydi. Yani bu konuda değerli Belediye Başkanı Sn.İrfan Püsküllü’nün ne diyeceğinin? kayıtlara geçmesiydi. Bu önemlimi? Elbette önemlidir. O yüzden sürekli olarak ne yaparsanız yapın yerlerde göklerde sizlerden razı olsun diyoruz. Bu açıdan önemliydi. Ama olsun diyoruz. Bahtlarıda yollarıda açık olsun diyoruz.
Bu arada aslında bizler içinde çok faydalı oldu diyoruz. Nedenmi? Çünkü hep paramız yok yerimiz yok diyorlardı. Şimdi daha açık olarak öğrenmiş olduk. Bina satışlarıyla birlikte geçmiş dönem borçları çıktıktan sonra önemli miktarda bir gelir yani paraları olacağını öğrenmiş olduk. Bizlerde ilçemiz için yani esnaflar ve halkımız için biraz güzel hayaller kuralım istedik.
Esnaf çocukları neden belediyede işe girmeyi hayal ediyor?
Mesela bu paralarla ilçenin dört bir tarafında belediye sıralı dükkanları kurulsa hem esnaf çocuklarının önü açılsa hemde halkımız memnun olsa güzel olmazmı? Olur değilmi. Bu arada Rasim paşa mahallesinde buna benzer bir uygulama yapacaklarını belirttiler. Bununla ilgili bir şeyler söylemek istedik.
Çünkü bu belediye sıralı dükkanlarında her meslekten yada işten tek bir esnaf olmalıdır. Kiralarda ona göre olmalıdır. Yani bunlar terzi, berber, kadın kuaförü, ayakkabı tamircisi ve boyacısı, kasap, manav, şarküteri, PTT şubesi, bankamatik, telefon bayi, kırtasiye, nalbur, elektrikçi, su tamircisi, pastane, küçük bir lokanta, çay ocağı, halk eğitim kurs yeri, muhtarlık ofisi ve küçük bir mescit gibi tek bir işyerlerini içermelidir.
Kiralarda ayakkabı tamircisiyle kasap aynı olmamalıdır. Buna dikkat edilmelidir. Burada amaç küçük ve mutlu bir iş ve ticaret merkezi oluşturmak ve sonuçta hem esnaf çocuklarını hemde halkı memnun etmektir. İşte bu yüzden bu iş ve ticaret merkezleri ilçenin dört bir tarafında yani ilçe merkezine gelen ana yollar üzerinde kurulmalıdır.
Yanında bir sağlık ocağı ve önündede semt pazarı olursa çok daha güzel olacaktır. Aslında küçük bir iş ve ticaret merkezi değil koca bir dünya kurulmuş olacaktır. Hemde herkesin mutlu olduğu bir dünya kurulmuş olacaktır. Peki böyle şeyler olsa güzel olmazmı? Olur değilmi?
Şöför esnaf çocukları hayaller kurmasınlarmı?
Yine mesela hem Şöför esnaf çocuklarının önü açılsa hemde yaşlılarımız, çocuklu annelerimiz ve gençlerimiz içinde yeni dolmuş ring hatları kurulsa güzel olmazmı diyoruz? Yenimahallede oturan yaşlı bir vatandaş sarıdede mezarlığına gidipte ölmüşüne nasıl dua edecek veya evine nasıl geri dönecek? Yada çocuklu bir anne sarıdede mahallesinden yenimahalledeki annesine nasıl gidecek veya evine nasıl geri dönecek? Veya Köprü başında oturan gencimiz çarşı merkezindeki dersane, kütüphane veya kafeteryaya nasıl gidecek veya evine nasıl geri dönecek?
İşte bu yüzden belediye otobüsleri olması gerekiyor. Belediye kanununda var otobüs duraklarıda var. Ama otobüs yok. İşte bizlerde diyoruz ki; belediye şöför esnaflarına mazot desteği verse nasıl olur? Güzel olur değilmi? Hem bizler değil Şöförler odası başkanıda çok güzel olur demişlerdi. Bu şekilde hem şöför esnaf çocuklarının önü açılır onlarda mutlu olur hemde yaşlısı, çocuklusu ve gencide çok mutlu olur. Böyle şeyler olsa güzel olmazmı? Olur değilmi?
Gençlerin hayalleri ne olacak?
Daha başka mesela belediye cüzi ücretli kafeteryaları, belediye ücretsiz kültür ve sanat evleriyle yine belediye ücretsiz spor okulları olsa güzel olmazmı? Olur değilmi? Çünkü ailelerin ne üstlerinde ne başlarında nede ceplerinde yok. Gençlerde çaresizler çünkü gidebilecekleri hiçbir yerlerde yok.
Yani cüzi ücretli kafeteryalar yok. Kültür sanat evleri yok. Sinemalar yok. Şiirler, söyleşiler, konserler yok. Ücretsiz spor okullarıda yok. İşte bizlerde diyoruz ki; bunlar olsa anneler ağlamasa babalar çocuklarını sabahlara kadar sokaklarda aramasa gençler alkol, kumar, uyuşturucu, fuhuş veya şiddete bulaşmasa güzel olmazmı? Olur değilmi.
Yaylalarımızı ya rüyada yada sosyal medyadamı göreceğiz?
Ayrıca yayla yollarımız telli betondan yapılsa dağ ve doğa sporları ve turizm gelişse güzel olmazmı? Yani yazın çim , kışında şamyelle kızak yapılabilse güzel olmazmı? Belediye konaklama tesisiyle birlikte kafeterya ve restoranı olsa dahada güzel olmazmı?
Ne çocuklar ne gençler nede yaşlılar kışın sosyal medya dışında yaylalarda kar göremiyorlar. Sucuk ekmek yiyemiyorlar. Kar yağarken bir bardak çay yada kahve içemiyorlar. Olsa güzel olmazmı? Olur değilmi.
Son olarakda ilçemiz güzelleşse, esnaf çocukları belediyede işe girmeyi hayal etmek yerine böyle işleri yapabilse, yaşlısı, çocuklusu ve genciyle halkımızda mutlu olabilse güzel olmazmı? Bu şekilde yerlerde göklerde sizlerden razı olsa dahada güzel olmazmı? diyoruz. Yazmak söylemek bizlerin takdirleride tabiki ilgililerindir diyoruz.
Saygılarımızla
Arş.Yaz.Mak.Yük.Müh.Kayhan Şafak