6 yıldır uğraşıyoruz. Halk tabiriyle dere tepe düz ova demeden neredeyse tüm mahallelerimizi dolaştık. Haberler yaptık ve programlar çektik. İlçemizin gün yüzüne çıkmamış saklı birer değerlerini halkımızın görüşlerine sunmaya çalıştık. İlgililerin birer vizyonlar çizebilmelerine yardımcı olmaya çalıştık.
Yazında kışında dağlarında yaylalarında programlar yaptık. Kar üzerinde şamyelle kızak yaptık. Kar üzerinde sucuk ekmek ve demlik çay kültürü oluşsun diye programlar yaptık. Derelerimizde yine aynı şekilde sucuk ekmek ve demlik çay kültürü oluşsun diye programlar yaptık.
Ama bu konularda hala hiçbir şey yapılmadı. Oysa ne istiyoruz ki? Halkımız mutlu olsun. İlçemiz kültür ve sanat şehri ile birlikte bir turizm şehri olsun. Başkada bir amacımız da olmadı ki. Birde ilçemizin kelli felli diyebileceğimiz kişileri var. Onlarda sende çok şey istiyorsun. Bu işler belediyenin işi değil ki diyorlardı. Niye böyle diyorlardı ki? Çünkü okumuyorlardı. Neyi okumuyorlardı ki? Belediye kanununu okumuyorlardı Çünkü okusalardı böyle şeyler söylemezlerdi.
İşte buyrun Akyazı belediyesi neler yapmış hep birlikte bakalım; Yayla yolları ne kadar güzel değilmi? Ayrıca belediye otobüsü de koymuşlar.
Orada küçük tesislerde yapmışlar. Yazında kışında insanlar yaylaya giderek güzel bir gün geçirebiliyorlar. Sucuk ekmek yiyebiliyorlar. Bir bardak çay yada kahve içebiliyorlar. Hep birlikte horonlar oynayıp güzel bir gün geçirebiliyorlar.
Peki Hendekliler ne yapıyorlar. Sadece sosyal medyadan izleyebiliyorlar. Neden ki? Çünkü yol yok. Yazında kışında yaylalara çıkamıyorlar. Dikmen, Çiğdem veya Beşoluk yaylalarına gidemiyorlar.
Oysa bunun yolları da var. Mesela telli betondan yapılmış yollarla bu olur. Bu konuda Aksu mahallesine beton yol yapılıyor diye belediye sosyal medya hesabında görmüştük.
Çok sevinmiştik. Çünkü yıllardır söylüyorduk. Hatta belediye yetkilileri ve belediye meclis üyelerine de sadece betondan değil telli betondan yapılmalı diye de iletmiştik. Çünkü telli betondan yapılırsa; beton yol parçalanmaz, kırılmaz, birbirinden ayrılmaz veya kopmaz bir şekilde olur. Yani halk tabiriyle evladiyelik olur diye belirtmiştik. Öylemi yaptılar bilemiyoruz? Çünkü geri dönen de olmamıştı. Amacımız bütün yayla yolları da telli betondan yapılsın halkımız da yaz ve kış aylarında yaylalara çıkabilsin istemiştik. Ama yine olmadı.
İşte bu yüzden Akyazı belediyesinin bütçesi 980 milyon. Hendek belediyesinin ise 300 milyon dur diyoruz.
Naçizane olarak bizlere göre sorun vizyonlarla ilgilidir diye düşünmekteyiz. Çünkü Akyazı Belediye Başkanı Sn. Bilal Soykan beyefendi vizyon sahibi bir lider olduğunu göstermiştir. Bizler de ilimiz ve halkımız adına teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Son olarak da bizlere ait sözümüzle “Bilgi sahibi olmak için okumak, kültür sahibi olmak için gezip görmek ve vizyon sahibi olmak için de her ikisini de yapmak gerekir” diyoruz. Darısı da Hendeklilerin başına olsun diyoruz ve bu konuda başka da bir şey söylemiyoruz.
Çünkü hep “Reşit sen söyle sen işit” gibi oluyoruz. Ayrıca da işte Vizyon sahibi olmak demek yani bir dağın arkasını görmek demek ne demek? İşte böyle bir şey demektir diyoruz…
Saygılarımızla
Arş.Yaz.Mak.Yük.Müh.kayhan Şafak